logo

18 juni: NOV Algemene Leden Vergadering

Locatie: nader te bepalen
Tijdstip: 10:00 - 16:00

Meer informatie volgt later, maar we wilden de datum wel alvast bekend maken!

16 april: NOV Brainstormdag

Met elkaar in gesprek over de toekomst van de NOV. We  praten over doel, nut en noodzaak van de vereniging, over waar je mee te maken krijgt als obesitaspatiënt, partner en of huisgenoot.

Locatie: PGOsupport, Daltonlaan 600, 3584 BK in Utrecht. Tijd: 10.00 – 15.30 uur.

9.30 uur Inloop: koffie en thee
10.00 uur Welkom door Anja Mulder, lid van het bestuur van de NOV
10.10 uur Toelichting op het programma, Annemarie van der Wel, dagvoorzitter.
10.20 uur Mary Bakker: De toekomst van de NOV vanuit het perspectief van een patiënt met obesitas. Aansluitend in gesprek met alle aanwezigen. Mary Bakker beheert de ledenadministratie van de NOV.
10.40 uur Ellen Govers, ‘De toekomst van de Nederlandse Obesitasvereniging: Het is tijd voor actie!’ Aansluitend in gesprek met alle aanwezigen. Ellen Govers is lid van de Raad van Advies van de NOV, ziet dagelijks patiënten met gewichtsproblemen en is voorzitter van het Kenniscentrum Diëtisten, Overgewicht en Obesitas. 
11.00 uur Pauze met koffie en thee
11.30 uur Jos Blik:, ‘Wat doet de NOV? ‘ O.a. Informatie over het modellenteam. Aansluitend in gesprek met alle aanwezigen. Jos Blik is lid van het bestuur van de NOV en coördinator van het modellenteam van de vereniging.
11.50 uur Jolanda Stavenuiter, moeder van een 3-jarige dochter met genetische obesitas , vertelt over de impact van genetische obesitas op het leven van haar dochter, het gezin en sociale omgeving. Haar verhaal wordt onderbouwd door dr. Erica L.T. v.d. Akker, kinderarts/endocrinoloog van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam en medeoprichter van het Centrum Gezond Gewicht in Rotterdam. Aansluitend in gesprek met alle aanwezigen.

LUNCH

13.30 uur In beweging met Tilleke Meppelink, psycholoog en lichaamsgericht trainer bij “de Fontein” (www. parktijkdefontein.nl)
13.45 uur Hoe zie je de toekomst van de Obesitasverening? Op zoek naar ideeën! Met elkaar in gesprek over de toekomst van de vereniging. Welke bijdrage kan de vereniging volgens jou leveren. Wat vindt je dat de vereniging wel of juist niet moet doen. In kleine groepen wisselen we onze gedachten uit en formuleren ideeën, ambities en wensen!
14.30 uur Pauze met koffie en thee
14.50 uur
 De rode draad uit de brainstormgroepen!
15.20 uur Afsluiting door Anja Mulder, lid bestuur NOV
15.30 uur Gelegenheid tot napraten tijdens de borrel

Heb je goede ideeën of ben jij zelf die interim functionaris?
Laat het ons zo spoedig mogelijk weten!
Kom in ieder geval op 16 april 2016 naar de NOV Brainstormdag en praat mee!!

Aanmelden, klik hier: 

 

Wij komen op TV!

Aanstaande zaterdag 20 februari om 12:50u komen wij op tv bij RTL4! Dit is een herhaling van de uitzending op zondag 31 januari om 11:20u. Op onze homepage kun je het fragment terugkijken. 

Reacties, ideeën, vragen? We horen het graag! Per email op info@obesitasvereniging.nl of telefonisch op 020 - 6172133

aankondiging tv uitzending

Kerstworkshop

Op 19 december 2015 kan je als je in regio Haaglanden of in regio Noord woont deelnemen aan een Kerstworkshop. Ook als je bereid bent te reizen ben je van harte welkom. Onder deskundige leiding maken we een kerststuk en na afloop is er voor de liefhebbers een glaasje Glühwein.

Regio Haaglanden:
Waar:
van Royenstraat 2
2273 VD Voorburg

Wanneer:
zaterdag 19 december 2015 van 13.00 tot 15.30 uur.

Regio Noord:
Waar:
Floris Vesterstraat 3
8932 BR Leeuwarden

Wanneer:
zaterdag 19 december 2015 van 13.30 tot 16.00 uur

Beide locaties beschikken over voldoende parkeergelegenheid. Aan de workshop zijn geen kosten verbonden.
Je moet wel zelf een snoeischaartje een mesje en een bord of schaal meenemen. Het aantal plaatsen is beperkt, meld je dus zo snel mogelijk aan. Bij overboeking gaan leden van de vereniging voor!

Aanmelden is niet meer mogelijk.

 

Lezing: Lekker in je vel, met hulp van je darmbewoners

Graag verwelkomen wij je bij onze volgende lezing! "Uit steeds meer onderzoek blijkt dat de link tussen voeding en gezondheid ligt in je darmen, en wel bij de miljarden minuscule inwoners ervan. Hoe voed en stimuleer je die bacteriën zodat zij je lichaam zo gezond mogelijk houden?" Daarover gaat deze lezing van Jop de Vrieze, wetenschapsjournalist en auteur van het boek "Allemaal beestjes" over de invloed van bacteriën op ons lichaam. Meer informatie over Jop de Vrieze is te vinden op de website van Maven Publishing.

We houden deze lezing op twee locaties (Den Haag en Utrecht). De toegang is gratis inclusief een kop koffie of thee, maar vooraf aanmelden is verplicht. Bij overboeking krijgen leden van de vereniging voorrang.

Aanmelden is niet meer mogelijk. 

Als je vragen hebt neem dan gerust contact met ons op via info@obesitasvereniging.nl

Meer artikelen...