logo

Gouden tips van Mark Dakriet, Ster XXL Afvaller (180,4-121 kilo)

  • Ga jezelf niet gek lopen maken als je een keertje hebt gezondigd. Dat maakt niet uit, kop op en de volgende dag er weer tegenaan. Blijf er vooral niet in zitten.

  • Het is ontzettend belangrijk dat je pas gaat afvallen als je er helemaal klaar voor bent. Anders hou je het toch niet vol. Ik heb heel lang met het 'ja je moet afvallen' gelopen. Op een gegeven moment ben je er klaar voor, of dat nu is omdat je niet meer in de stoelen past in een restaurant of vliegtuig of iets anders. Voor mij ging de knop om toen ik niet meer kon sporten met de kleine.

  • Daarnaast is bewegen ontzettend belangrijk. Als je niet van de sportschool houdt, zoek dan iets anders waar je je prettig bij voelt en leuk vindt. Ga dan zwemmen of fietsen, lekker wandelen. Je moet zelf goed uitzoeken wat voor jou wel werkt.

  • Als je veel bent afgevallen vernietig dan al je oude kleren. Of geef ze weg. Maar bewaar ze niet! Anders heb je altijd zoiets van: als ik weer een paar kilo ben aangekomen kan ik dat nog aan. NEE, dan weer knokken tot je je kleren past. Je moet echt blijven knokken.

  • Afvallen is gewoon niet leuk, het is zwaar, het is pittig, je moet continu inspanning blijven leveren om het stabiel te houden. Je moet echt sterk zijn. Knokken knokken knokken, levenslang!