Zwemgroepen van de obesitas vereniging

Zwemmen is een goede manier om weer in beweging te komen. Al je spieren worden getraind zonder je gewrichten te belasten. Maar de drempel van een ‘gewoon’ zwembad is voor mensen met ernstig overgewicht vaak erg hoog.

Op dit moment heeft de Obesitas vereniging op een aantal plaatsen in het land nog eigen, besloten zwemgroepen. Daar kun je, onder deskundige leiding aan je conditie werken. Daar vind je, naast een goede mogelijkheid om te sporten, veiligheid en gezelligheid van lotgenoten.

Op dit moment onderzoekt de obesitas vereniging, samen met NISB en de KNZB de mogelijkheden voor een landelijke uitrol van besloten zwemgroepen voor mensen met ernstig overgewicht. De uitkomst van deze gesprekken wordt in de loop van 2013 verwacht.