Lotgenotencontact, digitaal en in levende lijve

Dikke mensen hebben een uiterlijk dat afwijk van de huidige schoonheidsnorm. Dik zijn kun je bovendien niet verbergen. Dat kan invloed hebben op hoe je je voelt, wat je doet en wat je durft. Veel mensen met ernstig overgewicht komen de deur nauwelijks nog uit. Ze gaan niet naar het theater, naar de bioscoop of het strand. Ze gaan nooit naar een zwembad of de sauna. En waar ze ook zijn, ze voelen zich altijd bekeken en ……

Want jouw uiterlijk heeft helaas ook invloed op wat anderen doen en durven. Overgewicht heeft een heel negatief imago. De aannames en vooroordelen zijn talrijk. Ons lotgenotencontact is gericht op informatie, herkenning, erkenning en begrip. We zijn allemaal ervaringsdeskundigen die hun kennis, ervaringen en gevoelens met elkaar kunnen delen. Dat kan op facebook (alleen voor leden), door te twitteren en, dat zien we het liefst, je als vrijwilliger op de een of andere manier in te zetten voor de doelstellingen van de vereniging.

Als lid van de vereniging heb je toegang tot het besloten deel van onze website. Hier vind je informatie om je kennis op het gebied van overgewicht te verdiepen. Hier vind je mogelijkheden om met andere leden in contact te komen en hier houden we je op de hoogte van allerlei nieuwtjes en wetenswaardigheden.